Американската актриса и модел Таня Робъртс, холивудски секс символ и момиче

...
Американската актриса и модел Таня Робъртс, холивудски секс символ и момиче
Коментари Харесай

Почина Таня Робъртс, холивудски секс символ от 80-те

Американската актриса и модел Таня Робъртс, холивудски секс знак и момиче на Джеймс Бонд в „ Изглед към долината на гибелта “, умря на 65-годишна възраст, оповестява TMZ.

Според нейният другар и сътрудник Майк Пингъл, в навечерието на Коледа актрисата е излязла на разходка с кучетата си и на връщане е припаднала. Незабавно е била призната в болничното заведение „ Седар-Синай “ в Лос Анджелис и сложена на изкуствено дишане, само че на 3 януари е умряла. Причината за гибелта ѝ още не е посочена, само че съгласно „ Холивуд Рипортър “ не е обвързвана с Covid-19.

Истинското име на Таня Робъртс е Виктория Лий Блум. Родена в Бронкс на 15 октомври 1955 година, Робъртс напуща учебно заведение на 15-годишна възраст, известно време работи като модел и взе участие в постановки на оф-Бродуей, а при започване на 70-те, още напълно млада, стартира актьорската си кариера. През 1972-а се реалокира в Холивуд и нейната увереност, упорита работа и ефектна осанка ѝ оказват помощ да реализира популярност и няколко основни функции. 

Големият й пробив идва, когато заменя Шели Хак в сериала  " Ангелите на Чарли " (1981-1982) и се присъединява  към Джаклин Смит и Черил Лад като третия ангел Джули. След спирането на сериала се появява в авантюристичен филми като The Beastmaster (1982) („ Господарят на зверовете “), „ Сърца и брони “ (1983) и Шийла — кралицата на джунглата “.  И в трите Таня Робъртс прекарва по-голямата част от времето си на екрана много нищожно облечена. 

През същото десетилетие играе и в еротичната комедия „ Почти бременна “. Във кино лентата „ Изглед към долината на гибелта “ от 1985 година партнира на Роджър Мур в последното му появяване в облика на Джеймс Бонд. С тази роля през идващите години постоянно попада в класациите на най-незабравимите девойки на Бонд. Но печели и номинация за антинаградата „ Златна малинка “, както и преди този момент за „ Шийла “. Това в действителност е самопризнание, че  вече е звезда. 

В началото на 90-те следва поредност от 4 или 5 еротични трилъри с ниски оценки и съвсем идентични обложки - фотоси на полуголата актриса на мрачен декор. Последната й роля, която остави по-добри мемоари, бе в сериала „ Шоуто на 70 “ - от 1998 до 2004 година, когато е принудена да напусне, поради тежко заболяване на брачна половинка си. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР